Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Debat » Fødevarer

Virksomheder skal omdanne madspild til vækst

Det er godt, at fødevaresektoren afsætter madspild til gode formål, men de bør fokusere på helt at undgå madspildet ved at tænke i skæve produkter, mener Selina Juul.

08. nov 2016

Vi bliver sundhedsstressede af grublerier

Madangst og sundhedsstress skyldes ikke, at vi ikke ved nok om kost og motion, men at vi tænker for meget. Det mener psykolog Sisse Find Nielsen, der vil stoppe grublerierne.

25. okt 2016

Diætist: Modediæter feder og forfører

Drop modediæterne. De ødelægger din fordøjelse og gør dig tykkere. Sådan lyder budskabet i den nye bog fra klinisk diætist Mette Borre, der retter en skarp kritik mod stenalderkost, LCHF og glutenfri...

12. sep 2016

Madtrådsværktøj skal give storkøkkener mere mad lavet fra bunden

MADDANNELSE – Storkøkkenet Jespers Torvekøkken har udviklet et værktøj, der skal uddanne medarbejderne i at vælge bedre råvarer i madlavningen.

26. apr 2016

Uden (den rigtige) mad og drikke duer hjernen ikke

SUNDHED – Man kan ikke spise sig klogere, men der findes forskellige basisingredienser, der udvikler hjernen. Elsass Fonden arbejder med netop det og fremlægger her en række eksempler på sund kost...

29. mar 2016

Vi vil gerne spise mindre fedt og salt

DEBAT – Ny befolkningsundersøgelse fra L&F viser, at danskerne ønsker at skære ned på både fedt og salt, skriver analytiker Malika Buhr Pedersen. Lysten til protein er stigende.

08. okt 2015

Korrekt ernæring til seniorer bør have højere prioritet

DEBAT - Selvom danske seniorer bør være særligt opmærksomme på at få tilstrækkeligt med protein fordelt på alle dagens måltider er der relativt mange, som helt springer hovedmåltiderne over. Dette...

23. sep 2015

Karolines Køkken: Slap af i køkkenet, det er jo bare mad

DEBAT - Madbilleder på sociale medier tegner et glansbillede af vores madvaner, mener Tove Færch, leder af Karolines Køkken. Hverdagskøkkenet må ikke blive en styling-konkurrence, siger hun.

18. aug 2015

Svinekød har greb i folkelighed ikke sundhed – og hvad så?

DEBAT - Danskerne forbinder kylling, men ikke grisekød, med sundhed, peger en ny undersøgelse på. Men spørgsmålet er, om det er vigtigt, for meget peger på, at markedsandele i fremtiden bliver...

04. aug 2015

Ny stor rapport fjerner nu loft for fedt og kolesterol

DEBAT – En ny videnskabelig rapport konkluderer, at der ikke er belæg for, at vi bør reducere kostens samlede indhold af fedt og kolesterol. Det er et banebrydende brud med 35 års ernæringspolitik.

30. jun 2015