Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Debat » Miljø & Klima

Industrien skal vælge den seriøse løsning på madspild

Fødevarebanken samarbejder med store fødevareproducenter, men flere skal følge efter og vælge den mest professionelle løsning på madspild. Kun på den måde kan vi komme det uundgåelige madspild til livs, mener direktør i Fødevarebanken Karen Inger Thorsen.

03. okt 2016

Da en gruppe 12-14-årige tog madspildsskeen i den anden hånd

MADSPILDS-IDE – En gruppe 12-14-årige fik en idé om at bekæmpe madspild hos fødevareproducenterne og håber som næste skridt at lancere en webportal. Hør historien, der bør inspirere virksomheder til...

05. apr 2016

Vandstress koster milliarder for landbrug

ANALYSE - En rapport fra OECD viser, at oversvømmelser, vandmangel og utilstrækkelig vandforsyning koster verden 500 mia. kr. om året. Udgifterne har ikke mindst store konsekvenser for landbrug.

26. maj 2015

Risiko for El Niño kan få betydning for dansk landbrug

ANALYSE - Meteorologer advarer om risiko for, at vejrfænomenet El Niño kan opstå i 2015. Det kan påvirke både den globale og den danske landbrugsproduktion.

12. maj 2015

Øget fokus på madspild fra jord til bord

ANALYSE - Madspild koster årligt 60 mia. euro for landbrugs- og fødevarevirksomheder i Europa, anslår ny rapport. Flere innovative løsninger mod madspild kan måske reducere tabet.

14. apr 2015

I 2023 producerer vi 51 pct. mere biobrændsel

Produktionen af både bioethanol og biodiesel ventes at stige med henholdsvis 51 og 54 pct. hver især frem til 2023. Produktionen vil fortsat hovedsagligt blive lavet af korn, sukkerrør og vegetabilsk...

09. sep 2014

Danskernes affaldshåndtering halter

ANALYSE – Danskerne er dårlige til affald. En ny undersøgelse fra Eurobarometer viser, at danskernes håndtering af affald halter efter de lande, vi normalt sammenligner os med.

04. sep 2014

Verden skal bruge 50 pct. mere vand i 2050

Den stigende verdensbefolkning, kombineret med øget velstand, skaber øget efterspørgsel efter rent vand og dermed også øget konkurrence om det.

12. jul 2014

Stort er også smukt og grønt

Der er behov for en europæisk erhvervspolitik for fødevaresektoren og fælles europæiske standarder for bæredygtige fødevarer, samt at anfægte myten om, at lokal produktion er mest miljøvenlig, mener...

24. jun 2014

Selina Juul: Mindre madspild skal skabe jobs - ikke koste job

Mindre madspild er ikke en trend, da en trend er noget, der går over. Mindre madspild skal blive en tendens, noget som skaber positiv og vedvarende forandring i samfundet, mener Selina Juul.

06. feb 2014