Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.foodculture.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Fødevarer » Lokale fødevarer

Lokal mærkning har skabt svenske arbejdspladser

Den svenske mærkning Lokal Mat har fået svenske småproducenters salg til at stige med 20 pct. siden 2011. Coop er usikker på virkningen i Danmark, men danske fødevarenetværk ser fornuft i ideen.

28. okt 2014

Lokale fødevarer er - ofte - godt for klimaet

Danske frilandsgrøntsager belaster klimaet mindst, mens drivhusgrøntsager er tungere for klimabelastningen. Der er dog sket en stor udvikling, fremhæver danske gartnerier.

28. okt 2014

Detailhandlen kæmper om de lokale producenter

For 10 år siden skulle man lede længe efter lokalproducerede fødevarer på supermarkedernes hylder. I dag kæmper de danske detailkæmper for at få lokale fødevareproducenter ind i deres fold.

28. okt 2014

Derfor vil vi så gerne vælte os i gårdmælk og persillepesto

Lokal mad opfylder vestlige forbrugeres behov for madidentitet, bæredygtighed og udtrykker en generel mistillid til fødevareproduktionen.

21. okt 2014

Fødevareminister: Lokal mad er bare dyrere

Lokale fødevarer er både sundt for dig og godt for Danmark, men supermarkederne skal med, hvis det skal nå ud til alle. Og så kommer forbrugerne til at betale lidt ekstra, mener Dan Jørgensen.

21. okt 2014

Forbrugerne skal definere lokal mad

Lokal mad mangler en dansk definition, men ifølge 5 eksperter og interessenter handler det ikke om at definere ordene, men om at udbrede lokal mad og lade forbrugerne selv definere begrebet.

21. okt 2014

Er lokal mad navlepillende madmode?

Madtrends lover ofte nye boller på suppen, lige indtil det ikke længere er spændende for eliten. Lokal mad er også elitært, men det behøver det ikke at være.

28. okt 2014

Kost: Lokal mad handler om kvalitet, ikke afstand

Købmandsbutikken Kost skilter med lokale danske fødevarer, selv om producenterne ligger over 100 km væk. Det er stadig lokal mad, mener indehaveren, der ser kvalitet og storytelling som afgørende.

21. okt 2014

Om temaet

SENESTE NYHEDER